Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
GremiCarn   >   Notícies   >   Eleccions a les Cambres de Comerç
02.04.2019
Eleccions a les Cambres de Comerç
A la província de Barcelona hi ha 4 Cambres de Comerç - Barcelona, Manresa, Sabadell i Terrassa – i totes tenen el mateix sistema d’elecció dels membres dels seus Plens.

A la província de Barcelona hi ha 4 Cambres de Comerç – Barcelona, Manresa, Sabadell i Terrassa – i totes tenen el mateix sistema d’elecció dels membres dels seus Plens.

Per facilitar la consulta del cens els electors i les electores podran fer la consulta a través de les pàgines web de les Cambres:

– Cambra de Comerç de Barcelona: www.cambrabcn.org 
– Cambra de Comerç de Manresa: www.cambramanresa.cat 
– Cambra de Comerç de Sabadell: www.cambrasabadell.org 
– Cambra de Comerç de Terrassa: www.cambraterrassa.org

Les Cambres són corporacions de Dret Públic que presten serveis a les empreses, i que tenen com a funció principal la representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació. Cada una d’elles és en si mateixa una mena de Parlament de les empreses de la seva demarcació.

Són electors i electores totes les persones físiques, majors d’edat, o jurídiques, inscrites al cens electoral de cada corporació.

Totes les empreses de la demarcació poden votar per els candidats que es presenten en els epígrafs fiscals que paguen; si una empresa te diferents activitats, podrà votar pels candidats de cada una d’elles.

Amb més o menys coherència, els epígrafs es conformen en grups representatius d’un nombre d’empreses que tenen un pes similar dins de l’economia de la demarcació.

 

Us expliquem el cas de la Cambra de Comerç de Barcelona ja que està sent la més mediàtica.

El Ple de la Cambra de Barcelona estarà format per 3 grups:

  • 40 membres que hauran de ser elegits mitjançant sufragi lliure, igual, directe i secret, entre tots els electors de la Cambra, classificats en grups i categories.
  • 14 membres, empreses electores de la demarcació de la Cambra que aportin 75.000€ durant 4 anys.
  • 6 membres que hauran de ser elegits pels altres membres del Ple entre persones de reconegut prestigi en la vida econòmica dins l’àmbit territorial de la Cambra, a proposta de les organitzacions empresarials.

El cens total d’electors cridats a les urnes és de 238.542 persones jurídiques i 184.604 persones físiques, entre els quals s’inclouen autònoms, emprenedors, petites, mitjanes i grans empreses.

 

Què cal fer per votar? 

Del 2 al 7 de maig: es podrà votar de forma electrònica a través de l’espai que habilitaran les Cambres als seus webs, i serà imprescindible tenir un certificat electrònic vàlid.
El dia 8 de maig es podrà votar presencialment als col·legis electorals de les 10 a les 18h.

 

Les empreses agremiades estan adscrites al Grup 8 categoria 6, que inclou bàsicament els comerços alimentaris.

El nostre President, el senyor Pròsper Puig Brignardelli, es presenta a l’elecció per aquest Grup 8 categoria 6.

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

Pla d’acció de GremiCarn a Barcelona + Sostenible
Campanya sensibilització ambiental: La bossa, millor de roba
Agenda d'autocontrol higiènic i sanitari
L'estiu és per gaudir-lo
Tots els drets reservats © GremiCarn 2019   |   política de privacitat