Nom d'usuari o e-mail
Contrasenya
GremiCarn   >   Formació   >   Curs de xarcuteria vegetal. Nous productes, noves oportunitats
Curs presencial
Curs de xarcuteria vegetal. Nous productes, noves oportunitats
Aportar idees i tècniques per desenvolupar una oferta de productes elaborats a partir d’ingredients vegetals per les carnisseries i xarcuteries
Ponent: Francesc Reina i Bosch. Mestre Cansalader-Xarcuter.
Preu: 105 € (socis) - 160 € (no socis)
Data:
Dilluns, 14 d’octubre de 2019
Horari:
16:00 a 20:00 h.
Lloc:
Escola Oficis de la Carn
C. Consell de Cent 80 - Barcelona
Inscriure's al curs
Curs de xarcuteria vegetal. Nous productes, noves oportunitats
Data:
Dilluns, 14 d’octubre de 2019
Horari:
16:00 a 20:00 h.
Lloc:
Escola Oficis de la Carn
C. Consell de Cent 80 - Barcelona
Curs presencial

Curs de xarcuteria vegetal. Nous productes, noves oportunitats

Tots els professionals de la xarcuteria saben prou bé que la innovació i la creativitat han estat elements imprescindibles per l’especialització i modernització de l’oferta alimentària dels seus establiments, i d’aquesta forma poder fer front a la ferotge competència del mercat actual. Ara toca fer front a un altre dels reptes que tenen actualment els xarcuters: ampliar l’oferta de productes a uns clients-consumidors que tenen altres opcions alimentàries, a la vegada que posen a l’abast del client tradicional una gamma de productes nova, atractiva i saludable, integrada dins les tendències gastronòmiques actuals.

Objectius

Partint de la base dels coneixements bàsics en tècniques xarcuteres i culinàries, l’objectiu d’aquesta sessió és aportar idees i tècniques per desenvolupar una oferta de productes elaborats a partir d’ingredients vegetals, d’acord amb els criteris de l’Escola per fomentar la creativitat i la innovació dels assistents amb noves propostes i tècniques de treball.

Conceptes a desenvolupar

Concepció, disseny i elaboració d’especialitats.

Coneixement dels ingredients i condiments i les tècniques d’elaboració, conservació, presentació per a la venda i les corresponents propostes culinàries.

Presentació d’un aparador: formes, colors i sabors.

Continguts i Programa:

  • Preparació de la matèria prima segons el producte a elaborar.
  • Tècniques de preparació i elaboració de productes. Possibilitats segons l’oferta i la demanda del consumidor. Treballarem el concepte del producte personalitzat i a petició del client.
  • Desenvolupament dels conceptes de forma, color i sabor i el seu trasllat al taulell. Utilitzarem el taulell com una paleta de colors amb la presentació dels productes elaborats.
  • Treballarem sempre amb ingredients i formules de creació pròpia fugint de receptes comercials preelaborades que ens aportaran exclusivitat i professionalitat als productes.
  • Elaboració de diferents tipus de preparats i presentacions a base de, llegums, hortalisses, bolets, fruites i tofu. Elaboració de patés vegetals amb base de patata i altres tubercles. Presentació i consells de cocció i consum dels productes.
  • Utilitzarem altres ingredients coadjuvants d’origen no animal.
  • Anirem construint un receptari a mesura que anem elaborant els diferents productes.

Destinataris

El curs va destinat als professionals de la xarcuteria i elaboració de menjars preparats amb autorització sanitària d’elaboració. 

 

Inscripció al curs
Curs de xarcuteria vegetal. Nous productes, noves oportunitats
DADES DE L'ALUMNE
Cognoms
Nom
NIF
Data de naixement (dd/mm/aaaa)
Adreça
Codi Postal
Població
Telèfon
Correu electrònic
DADES DE L'EMPRESA
Nom
CIF
Adreça
Codi Postal
Població
Telèfon
Correu electrònic
És associat de:

X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

Retail tour a Londres
La bossa de Carnissers Xarcuters Catalunya
Agenda d'autocontrol higiènic i sanitari
Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional
Tots els drets reservats © GremiCarn 2019   |   política de privacitat